burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija

Božićna česnica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

800 g brašna

300 ml mleka

200 ml jogurta

100 ml ulja

1 kašika šećera

1 kašika soli

2 kesice C Cuvog kvasca

Božićna česnica

Koraci pripreme

Sjediniti toplo mleko, jogurt, ulje, šećer, so i kvasac, te postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, pa ga ostaviti sat vremena da nadođe.

Testo blago premesiti i odvojiti 1/4 testa za ukrase.

U veći deo testa ubaciti novčić koji je prethodno opran i prokuvan. Oblikovati pogaču i ubaciti u kalup prečnika 25cm. Pogaču blago izbockati grančicom badnjaka.

Od onog manjeg dela testa napraviti 2 dugačke pletenice. Jednu podeliti na dva dela pa ih staviti na pogaču u obliku krsta, a drugu obmotati oko pogače.

Premazati pogaču jajetom, prekriti papirom za pečenje, da kora ne bi potamnela, pa staviti u rernu na 180°C, 25-30 min.

Gotovu česnicu premazati sa malo ulja.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Božićna česnica

Koraci pripreme

Sjediniti toplo mleko, jogurt, ulje, šećer, so i kvasac, te postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, pa ga ostaviti sat vremena da nadođe.

Testo blago premesiti i odvojiti 1/4 testa za ukrase.

U veći deo testa ubaciti novčić koji je prethodno opran i prokuvan. Oblikovati pogaču i ubaciti u kalup prečnika 25cm. Pogaču blago izbockati grančicom badnjaka.

Od onog manjeg dela testa napraviti 2 dugačke pletenice. Jednu podeliti na dva dela pa ih staviti na pogaču u obliku krsta, a drugu obmotati oko pogače.

Premazati pogaču jajetom, prekriti papirom za pečenje, da kora ne bi potamnela, pa staviti u rernu na 180°C, 25-30 min.

Gotovu česnicu premazati sa malo ulja.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept