Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Beskvasni mlečni hleb
Sastojci
480 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kašičica soli
50 ml ulja
300 ml mleka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Zagrejati mleko i ulje, pa dodavati u vanglu gde smo izmešali brašno, C prašak za pecivo i so.
Dobijeno testo razviti elipsasto, pa iseći na trakice koje pletemo kao pletenicu.
Staviti u pleh i premazati mlekom, potom posuti semenom po želji i peći na 200 stepeni 30 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ako ima ljubavi prema onome što pripremamo, svaki recept biće uspešan i predivan. Najlepše je uključiti i porodicu u pripremu, jer će takav hleb imati poseban ukus i biće pripremljen na poseban način i svi će da se raduju. Hleb pripremljen na ovaj način je predivnog ukusa i veoma se brzo pripremi, a još brže pojede!