C Slatka tradicija

Sastojci
480 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kašičica soli
50 ml ulja
300 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Beskvasni mlečni hleb

Neizostavan na svakoj trpezi ovih dana je svakako hleb i to hleb bez kvasca. Hleb na svakoj trpezi zauzima počasno mesto, spoj tradicije i iskustva!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati mleko i ulje, pa dodavati u vanglu gde smo izmešali brašno, C prašak za pecivo i so.

Dobijeno testo razviti elipsasto, pa iseći na trakice koje pletemo kao pletenicu.

Staviti u pleh i premazati mlekom, potom posuti semenom po želji i peći na 200 stepeni 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako ima ljubavi prema onome što pripremamo, svaki recept biće uspešan i predivan. Najlepše je uključiti i porodicu u pripremu, jer će takav hleb imati poseban ukus i biće pripremljen na poseban način i svi će da se raduju. Hleb pripremljen na ovaj način je predivnog ukusa i veoma se brzo pripremi, a još brže pojede!