C Slatka tradicija

Sastojci
500 g glatkog brašna
1 kesica C Suvog kvasca
100 ml vode
180 ml mleka
30 ml suncokretovog ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za kuvanje peciva:
60 g C Sode bikarbone
1,5 l vode
Za posipanje:
susam, mak

Naši proizvodi
Suvi kvasac Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Bavarska peciva

Mekano pecivo koje ukusom jako podseća na kupovne perece za grickanje.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Razmutiti C Suvi kvasac u toplom mleku, dodati šećer i kašičicu brašna, promešati i ostaviti da nadođe.

U veću posudu prosejati brašno, dodati so, ulje, nadošli kvasac i toplu vodu, pa umesiti testo. Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nakon toga, testo podeliti na 10 loptica, pa od svake rukama oblikovati valjak dužine oko pola metra. Oblikovati perece i ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta.

U veću šerpu sipati vodu za kuvanje i staviti je da provri. Zatim je skloniti sa šporeta i lagano u nju dodati C Sodu bikarbonu.

Vratiti šerpu na vatru i rupičastom kašikom ubacivati peciva u vodu. Svaku perecu kuvati 20-30 sekundi, pritom je pritiskajući kašikom kako bi cela bila pod vodom.

Vaditi ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da odstoje 15 minuta. U međuvremenu rernu zagrejati na 200°C.

Pre pečenja, peciva zarezati nožem sa strane, premazati ih sa malo vode u kojoj su se kuvala (uz pomoć kuhinjske četkice), pa ih posuti susamom, makom, ili semenkama po želji.

Peći dok ne dobiju lepu rumenu boju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata