burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Bavarska peciva

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

500 g glatkog brašna

1 kesica C Suvog kvasca

100 ml vode

180 ml mleka

30 ml suncokretovog ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

Za kuvanje peciva:

60 g C Sode bikarbone

1,5 l vode

Za posipanje:

susam, mak

Bavarska peciva

Koraci pripreme

Razmutiti C Suvi kvasac u toplom mleku, dodati šećer i kašičicu brašna, promešati i ostaviti da nadođe.

U veću posudu prosejati brašno, dodati so, ulje, nadošli kvasac i toplu vodu, pa umesiti testo. Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nakon toga, testo podeliti na 10 loptica, pa od svake rukama oblikovati valjak dužine oko pola metra. Oblikovati perece i ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta.

U veću šerpu sipati vodu za kuvanje i staviti je da provri. Zatim je skloniti sa šporeta i lagano u nju dodati C Sodu bikarbonu.

Vratiti šerpu na vatru i rupičastom kašikom ubacivati peciva u vodu. Svaku perecu kuvati 20-30 sekundi, pritom je pritiskajući kašikom kako bi cela bila pod vodom.

Vaditi ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da odstoje 15 minuta. U međuvremenu rernu zagrejati na 200°C.

Pre pečenja, peciva zarezati nožem sa strane, premazati ih sa malo vode u kojoj su se kuvala (uz pomoć kuhinjske četkice), pa ih posuti susamom, makom, ili semenkama po želji.

Peći dok ne dobiju lepu rumenu boju.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bavarska peciva

Koraci pripreme

Razmutiti C Suvi kvasac u toplom mleku, dodati šećer i kašičicu brašna, promešati i ostaviti da nadođe.

U veću posudu prosejati brašno, dodati so, ulje, nadošli kvasac i toplu vodu, pa umesiti testo. Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nakon toga, testo podeliti na 10 loptica, pa od svake rukama oblikovati valjak dužine oko pola metra. Oblikovati perece i ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta.

U veću šerpu sipati vodu za kuvanje i staviti je da provri. Zatim je skloniti sa šporeta i lagano u nju dodati C Sodu bikarbonu.

Vratiti šerpu na vatru i rupičastom kašikom ubacivati peciva u vodu. Svaku perecu kuvati 20-30 sekundi, pritom je pritiskajući kašikom kako bi cela bila pod vodom.

Vaditi ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da odstoje 15 minuta. U međuvremenu rernu zagrejati na 200°C.

Pre pečenja, peciva zarezati nožem sa strane, premazati ih sa malo vode u kojoj su se kuvala (uz pomoć kuhinjske četkice), pa ih posuti susamom, makom, ili semenkama po želji.

Peći dok ne dobiju lepu rumenu boju.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept