C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
malo soli
1 kašičica šećera
20 g C suvog kvasca
2 jaja
200 g spanaća
200 ml mlakog mleka
100 ml ulja

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Balon testo

Tako slatko izgleda, tako ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko dodati kvasac, šećer malo brašna i promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, kvasac, jaja, seckan spanać mleko pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Radnu površinu posuti sa brašnom izručiti testo, rastanjiti ga na debljinu prsta, pa iseći na trake.

Balon naduvati, premazati sa malo ulja pa motati trake oko balona, kao da motate klupče.

Motano testo posuti sa malo brašna i ceo balomn uvaljati u crni susam koliko se zalepi.

Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju obložiti papirom za pečenje.

Balon staviti u tepsiju i probušiti ga iglom, izvaditi iz testa i peći testo dok ne bude pečeno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata