C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
500 ml jogurta
300 ml ulja
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 kesica C praška za pecivo
1 C suvi kvasac
1 jaje
50 g margarina
1 žumance
50 g susama
200 g mladog sira

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bakine kiflice

Ukusne slane bakine kiflice na kojima smo odrasli. Sjajne za doručak ili užinu.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu soli i kašičicu šećera. Ostavite malo da odstoji.

U zasebnu posudu dodajte ulje, jaje, 1 C prašak za pecivo, kašičicu soli i kašičicu šećera, zatim dodajte mleko sa nadošlim kvascem.

Zamesite smesu sa brašnom. Ostavite da odstoji 30 minuta na toplom mestu da testo naraste.

Nadošlo testo podelite u tri dela i svaki deo posebno razvucite u krug, zatim podelite na 12 jednakih trouglova.

Premažite trouglove uljem i dodajte parče mladog sira, zatim urolajte od većeg dela trougla ka manjem.

Kiflice ređate na podmazan pleh margarinom i ostavite da odstoji na toplom mestu kako bi kiflice narasle.

Kiflice premažite žumancetom i pospite susam po želji.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata