C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 C suvi kvasac
1/2 l mleka
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
200 ml ulja
4 jaja
1 margarin
sitan sir

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bakine kiflice

Kiflice mekane kao duša, čak i kad prenoće.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 80 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti 1/2 l mleka da se ugreje.

Dodati C suvi kvasac i 1 kašičicu šećera i ostaviti da odstoji i nadođe.

Za to vreme pripremiti brašno, ulje, 1 jaje i so.

Kada je kvasac spreman, pomešati ga sa ostalim sastojcima i zamesiti testo.

Testo ostaviti da nadodje 1h. Razmesiti ga i podeliti na 10 jufkica. Svaku razvući na 8 delova i filovati.

Uvijati kiflice, ređati u pleh na pek papir.

Premazati žumancem, posuti susamom i peći na 200 stepeni 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Između svake kiflice, staviti kocku margarina.
Ne preko kiflice, iz razloga što margarin čini da kad se ohlade budu tvrđe.