C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
2 jaja
100 g putera
1 kašika šećera
20 g C suvog kvasca
150 ml mleka
100 ml vode
malo ulja

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bakina pogača

Ovo je recept moje bake, vrlo ukusna i dekorativna pogača. Mekana kao duša, svi je obožavaju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac staviti u činiju, dodati šećer, mleko i otopljen puter, ubaciti jaja, malo vode i ulupati žicom.

Postepeno dodavati brašno, so, i još malo vode.

Mesiti srednje tvrdo testo, prvo kašikom pa rukom.

Testo mora da odstoji pola sata, prekriti ga folijom.

Staviti ulje na radnu površinu, podeliti testo na 4 loptice, uzduž razvući testo.

Srolati kao rolat, ređati u tepsiju kao puž i peći na 200 stepeni, 40 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Premazati je žumancem, možete uzeti makaze i recnuti testo, izgled će biti prelep.