Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Bakina pogača
Sastojci
600 g brašna
2 jaja
100 g putera
1 kašika šećera
20 g C suvog kvasca
150 ml mleka
100 ml vode
malo ulja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kvasac staviti u činiju, dodati šećer, mleko i otopljen puter, ubaciti jaja, malo vode i ulupati žicom.
Postepeno dodavati brašno, so, i još malo vode.
Mesiti srednje tvrdo testo, prvo kašikom pa rukom.
Testo mora da odstoji pola sata, prekriti ga folijom.
Staviti ulje na radnu površinu, podeliti testo na 4 loptice, uzduž razvući testo.
Srolati kao rolat, ređati u tepsiju kao puž i peći na 200 stepeni, 40 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Premazati je žumancem, možete uzeti makaze i recnuti testo, izgled će biti prelep.