C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
2 l mleka
800 g šećera
150 g mlevenih oraha
150 g putera
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Starinske karamel oblande

Recept sa dugom tradicijom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu sipati mleko i dodati šećer. Kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Budite strpljivi jer proces kuvanja karamela traje dugo, a ako povećate temperaturu karamel će zagoreti.

Kuvati u šerpi većeg prečnika, jer se tada lakše odredi kada je željena gustina.

Pazite da ne preterate sa gustinom, jer se u tom slučaju fil ušećeri prilikom hlađenja.

Karamel je gotov kada se količina drastično smanji, masa zgusne i dobije lepu karamel boju.

Sklonite sa šporeta i u vruće dodajte orahe i puter, sve lepo izmešati da se puter otopi i dobije ujednačena masa.

Pred kraj dodati C vanilin šećer.

Toplim karamelom filovati veliko pakovanje oblandi, pokriti papirom i pritisnuti teškim predmetom.

Ostaviti da odstoji nekoliko sati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata