C Slatka tradicija

Sastojci
400 g suvih smokvi
200 g kristal šećera
150 ml mleka (voda ako je post)
150 g margarina
oko 250-300 g keksa
2 lista C oblande (veliki list)
100 g čokolade (crne ili bele) za glazuru
malo ulja i mleka

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štanglice sa smokvama

Pravo uživanje za sva čula.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Na vatru staviti mleko (ili vodu), šećer, i margarin da se otopi.

Tome dodati samlevene ili sitno seckane smokve i ostaviti da malo prokuva.

Zatim skloniti sa vatre i dodati 250 g keksa, pa ako je malo ređe dodati ostatak keksa i promešati.

Gustina može da varira od suvoće keksa i koliko su suve smokve bile sočne. Dodate prvo tih 250 g keksa pa promešate i ako je potrebno dodate još malo keksa, pa prohladite.

Naneti ceo fil na rebrastu stranu oblande i poklopiti sa drugom rebrastom stranom oblande.

Za glazuru otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i preliti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata