C Slatka tradicija

Sastojci
Prva kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašike C kakaoa
2 ravne kašike brašna
1 C oblanda
Druga kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 C oblanda
Fil:
10 žumanaca
10 kašika šećera
600 ml mleka
250 g putera
2 C vanilin šećera
8 kašika brašna

Naši proizvodi
Kakao prah Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milija

Sedmo nebo oblande

Neodoljiv ukus! Za nedeljno popodne i lake za poneti

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 24-30 parčeta
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ispeći 2 kore od sastojaka u opisu. Kore peći 15 minuta na 170-200 C.

Fil:
Izmutiti šećer sa žumancima, dodati brašno, C vanilin šećer, pa skuvati u mleku.

Izmutiti puter i dodati u prohlađen krem. Izmutiti krem mikserom.

Staviti prvu koru, naneti pola fila na biskvitnu stranu.

Staviti drugu koru, staviti drugu polovinu fila, staviti jednu oblandu i preliti je otopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata