C Slatka tradicija

Sastojci
C oblanda tri lista
7 jaja
200 g šećera
200 g C prah šećera
1 C vanilin šećer
250 g putera
100 g mlevenih oraha
100 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Šećer u prahu Oblande Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Sedmo nebo

Veoma ukusno, topi se u ustima, fantastičan spoj kokos-orah-vanila u hrskavoj oblandi.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 3 belanca, 100 g šećera u čvrst sneg, dodati mlevene orahe.

Premazati preko hrapave strane jednog lista C oblande.

Peći na prevrnutom plehu na 180 stepeni dok ne porumeni. Čim krajevi počnu da se skupljaju gotovo je.

Za drugu koru takođe 3 belanca umutiti sa 100 g šećera, dodati C kokos i premazati drugi list C oblande i peći na isti način kao prvi.

Umutiti za fil 6 žumanca i 1 celo jaje sa C šećerom u prahu, kuvati na pari 10-tak minuta, da se krem zgusne.

Ohladiti i umutiti dobro sa puterom, podeliti na dva dela.

Preko kore sa orasima premažite prvi deo fila, poklopiti korom sa C kokosom, premazati ostatkom i poklopiti trčećim listom C oblande.

Pritisnuti plehom u kome smo pekli, ostaviti na hladnom da se fil stisne, par sati. Seći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najlepša je kada odstoji preko noći u frižideru. Po želji se u fil može dodati instant kafa ili C kakao prah.