C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
20 kašika šećera
100 g C kokosa
150 g mlevenog keksa
3 kašike brašna
150 g čokolade
200 g margarina ili maslaca
2 lista C oblande
1 C vanilin šećer
Glazura:
150 g čokolade
3-4 kašike ulja

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Sedmo nebo

Predivne čarolije ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati 4 belanca u čvrst sneg sa 6 kašika šećera.

Dodati 1 kašiku brašna i mleveni keks, pa sve umutiti.

Na pleh od rerne staviti C oblandu, pa je premazati ovom smesom i razvući.

Peći 13 minuta. Dok se korica peče praviti drugu.

Ulupati 4 belanca sa 6 kašika šećera u jaku penu, pa dodati C kokos i 2 kašike brašna.

Sve sjediniti pa na premazati drugi list C oblande.

Izvaditi prvi pečeni list, odmah staviti drugi da se peče. Njega smo pekli 11 minuta.

U jednu manju šerpu staviti žumanca i 8 kašika šećera, C vanilin šećer, pa dobro umutiti mikserom.

Manju šerpu staviti na veću u kojoj je voda, oko 2 cm.

Od momenta kada voda provri kuvajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.

Sklonite sa vatre da se hladi uz povremeno mešanje.

Penasto ulupati omekšali maslac ili margarin pa fil od čokolade dodati i sve umutiti.

Na prvu koricu od keksa, namazati čokoladi fil, pa preklopiti drugom, C kokos koricom, koju sad okrenete naopako.

Staviti preko tačnu pa u tacnu neko opterećenje kako bi se oblanda izravnala.

Otopiti na baš laganoj vatri na šporetu ili mikrotalasnoj čokoladu za glazuru sa 3-4 kašike ulja, pa preliti preko lista oblande.

Ostaviti da se sve dobro ohladi i stegne pa seckati i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Idealan za predstojeće pranike i slavlja, nešto malo drugačiji od oblandi na koje ste navikli. Preukusan, a posebno će praviti oni koji nisu ljubitelji orašastih plodova, mada može i ova keks korica da se menja, da bude od oraha, dodavanjem 150 g mlevenih oraha.