C Slatka tradicija

Sastojci
3 lista C oblande
500 g rendane šargarepe
100 g seckanih oraha
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 kašike ruma
Za glazuru:
100 g crne čokolade
75 g putera ili margarina
25 ml ulja

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Šargarepa u oblandi

Stari, dobri recept za oblande.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Šargarepu operite, oljuštite, izrendajte i pomešajte sa šećerom, pa stavite da se kuva u šerpi.

Smesu mešajte dok šargarepa ne omekša i ne postane gusta, te dodajte seckane orahe i C vanilin šećer i sklonite sa šporeta.

Prohlađenoj smesi dodajte rum i filujte oblande.

Za glazuru rastopite čokoladu, puter ili margarin i ulje.

Prohlađenom glazurom premažite oblande.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata