C Slatka tradicija

Sastojci
Za prvi fil:
8 žumanca
250 g C šećera u prahu
1 margarin
sok od jednog limuna
Za drugi fil:
8 belanaca
250 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
100 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
1 pakovanje C oblande
100 g čokolade za kuvanje
1 limun

Naši proizvodi
Šećer u prahu Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tímea

Šarene oblande

Veoma lako i brzo se sprema.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 50 štangli
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za prvi fil ulupamo žumanca sa C šećerom u prahu, dodamo margarin i sok od jednog limuna.

Za drugi fil ulupamo belanca sa C šećerom u prahu, dodamo mleveni keks, seckani orah i suvo grožđe.

Podelimo prvi fil na dva dela.

Premažemo C oblandu sa prvim žutim filom, stavimo drugi list oblande premažemo filom od keksa, ponovo stavimo list oblande i premažemo drugim delom fila od keksa, zatim opet list oblande i premažemo ostatkom žutog fila.

Napravimo glazuru od čokolade za kuvanje.

Ostavimo u frižider. Sledeći dan sečemo na komade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pošto se fil ne kuva, bitno je da su jaja sveža kao i da kolač čuvamo u frižideru.