C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
10 jaja
300 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
100 g crne čokolade
1 margarin
3 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Šarena oblanda

Sočna oblanda koja se topi u ustima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Braon fil:
Umutiti 10 belanaca sa 150 g C šećera u prahu. Kada smesa postane gusta dodati 300 g mlevenog keksa i 100 g rastopljene crne čokolade.

Žuti fil:
Umutiti 10 žumanaca sa 150 g C šećera u prahu. Dodati 1 margarin i 3 kesice C vanilin šećera i mutiti dok se sastojci ne sjedine.

C oblande filovati naizmenično, prvo braon pa žuti fil.

Ostaviti u frižideru najmanje 2h, ali poželjno je ostaviti preko noći kako bi se oblanda bolje sekla.

Oblandu seći po želji, na kocke ili štangle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada završite sa filovanjem i stavite poslednju koru, poželjno je da je pritisnete knjigom kako bi se oblanda bolje stegla.