C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
150 g marmelade od kajsija
350 g celog keksa
250 g šećera
2 dl vode
250 g margarina
20 g C kakao praha
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa.

Naši proizvodi
Oblande Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Šarena oblanda

Spoj keksa i čokoladnog fila- neodoljiva poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Oba lista oblande premazati marmeladom i preko nje naređati red keksa.

Vodu i šećer ušpinovati, pa joj dodati kakao i margarin. Mešati da se sve otopi i sjedini, pa na kraju dodati orahe i mleveni keks.

Na donji list oblande sa marmeladom i keksom naneti ceo pripremljen fil i ravnomerno rasporediti.

Preklopiti drugim pripremljenim listom takođe sa marmeladom i keksom, tako da keks bude do fila.

Prekriti providnom folijom, a zatim opteretiti nekim težim predmetom kako bi se oblande lepše zalepile.

Rezati ih skalpelom na romboide ili već po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata