C Slatka tradicija

Sastojci
C oblande
10 jaja
650 g šećera
100 g mlevenih oraha (badem, lešnik)
1 kašika brašna
1 kašičica cimeta
200 g čokolade
200 g putera
3 pomorandže

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Sanjina torta sa oblandama

Ako volite kombinaciju cimeta, pomorandže i čokolade ovo je idealan slatkiš za vas. Uživaćete i u mirisu i u ukusu!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kandiranje korica pomorandže:
Oljuštiti koru 3 veće pomorandže i iseckati ih na sitne kocke. Kuvati u 9 voda tako što ćete svaki put kada voda provri da je prospete i zamenite drugom. Kada završite ocedite kockice, dodajte ih u gusto ušpinovano 300 g šećera i kuvajte još malo. Ostavite da se ohladi.

Kore:
Umutite 5 belanaca i 5 kašika šećera, a potom dodajte 3 žumanca, 100 g mlevenih oraha pomešanih sa kašikom brašna, kašičicom cimeta i na kraju supajte 2 kašike kandiranih kora pomorandže, sa sve sirupom. Ovim filom jednako premažite 3 oblande koje ste dobili tako što ste dve oblande presekli na pola. Pecite u rerni na 150 stepeni. Vruće ispečene kore prekrijte mokrom krpom da bi se ispravile.

Kuvani fil:
5 celih jaja i 2 žumanca umutite sa 250 g šećera i skuvajte na pari. U vruće dodajte 200 g čokolade i ohladite. Kada se fil ohladi sjedinite sa 200 g maslaca kojeg ste penasto umutili i pomešajte sa preostalim kandiranim korama.

Filujte svaku ispečenu koru, prekrijte četvrtom preostalom polovinom oblande i odložite tortu u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za pripremu šerbeta u šećer sipate vode tek koliko da šećer ogrezne, a kada filujete kore da biste filovali jednake debljine najjednostavnije je da ih prvo filujete pa tek onda spustite jednu na drugu. Na kraju, preko one poslednje, možete spustiti nešto što će ih pritisnuti i sve lepo poravnati.