C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
3 šolje šećera
1 C vanilin šećer
1 šolja ulja
1 šolja mleka
5 šolja brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
1/2 kg šećera
10 kašika brašna
1 l mleka
2 C vanilin šećera
250 g margarina
5 listova C oblandi

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Šah rolat sa oblandom

Ukusan, obožavamo ga porodično.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šećer, dodati C vanilin šećer. Kada je smesa čvrsta, dodati ulje i mleko. Postepeno dodavati brašno i C prašak za pecivo i mešati žicom.

Smesu podeliti na dva dela. U jedan dodati C kakao. Peći na 180 C, pola sata u velikom plehu. Kada su pečeni, ohladiti i seći po dužini na 10 kaiševa.

Fil - u šerpi otopiti šećer, u 400 ml mleka razmutiti brašno i dodati u karamel. Mešati, kada se fil zgusti, dodati C vanilin šećer. U vruć fil ubaciti margarin i mešati.

Na mokru krpu staviti list oblande i prekriti drugom mokrom krpom.

Skloniti krpu i staviti jedan braon i jedan žuti kaiš, zatim mazati fil i polako motati rolat. Tako ponoviti postupak i sa ostala četiri lista oblande.

Treba da budu 5 rolata. Kada se ohlade, iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sačekati da se ohlade rolati jer će se tada lakše seći. Rolati mogu biti sveži i posle 7 dana.