0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
5 jaja
3 šolje šećera
1 C vanilin šećer
1 šolja ulja
1 šolja mleka
5 šolja brašna
1 C prašak za pecivo
1/2 kg šećera
10 kašika brašna
1 l mleka
2 C vanilin šećera
250 g margarina
5 listova C oblandi
Umutiti jaja i šećer, dodati C vanilin šećer. Kada je smesa čvrsta, dodati ulje i mleko. Postepeno dodavati brašno i C prašak za pecivo i mešati žicom.
Smesu podeliti na dva dela. U jedan dodati C kakao. Peći na 180 C, pola sata u velikom plehu. Kada su pečeni, ohladiti i seći po dužini na 10 kaiševa.
Fil - u šerpi otopiti šećer, u 400 ml mleka razmutiti brašno i dodati u karamel. Mešati, kada se fil zgusti, dodati C vanilin šećer. U vruć fil ubaciti margarin i mešati.
Na mokru krpu staviti list oblande i prekriti drugom mokrom krpom.
Skloniti krpu i staviti jedan braon i jedan žuti kaiš, zatim mazati fil i polako motati rolat. Tako ponoviti postupak i sa ostala četiri lista oblande.
Treba da budu 5 rolata. Kada se ohlade, iseći i poslužiti.
Umutiti jaja i šećer, dodati C vanilin šećer. Kada je smesa čvrsta, dodati ulje i mleko. Postepeno dodavati brašno i C prašak za pecivo i mešati žicom.
Smesu podeliti na dva dela. U jedan dodati C kakao. Peći na 180 C, pola sata u velikom plehu. Kada su pečeni, ohladiti i seći po dužini na 10 kaiševa.
Fil - u šerpi otopiti šećer, u 400 ml mleka razmutiti brašno i dodati u karamel. Mešati, kada se fil zgusti, dodati C vanilin šećer. U vruć fil ubaciti margarin i mešati.
Na mokru krpu staviti list oblande i prekriti drugom mokrom krpom.
Skloniti krpu i staviti jedan braon i jedan žuti kaiš, zatim mazati fil i polako motati rolat. Tako ponoviti postupak i sa ostala četiri lista oblande.
Treba da budu 5 rolata. Kada se ohlade, iseći i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.