C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike ulja
2 kašike C kakaoa
Za fil:
1/2 l mleka
250 g šećera
1 C puding od karamele
150 g margarina
150 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Oblande Prašak za pecivo Kakao prah Puding karamel Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Šah rolat sa oblandama

Prelep slatkiš koji svi vole.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

I kora:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati im 4 žumanca, 4 kašike brašna, 1 kašiku ulja i 1/ 2 kesice C praška za pecivo.

II kora:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati im 4 žumanca, 4 kašike brašna, 1 kašiku ulja, 2 kašike C kakaoa i 1/ 2 kesice C praška za pecivo.

Svaku od kora uliti u veći pleh obložen pek-papirom. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, po 15-tak minuta svaku. Ostaviti ih da se ohlade, a onda svaku iseći na po četiri veće i deblje trake.

Fil:
Šećer staviti na tihoj vatri da se karamelizuje. Kada je šećer promenio boju, dodati mleko i kuvati uz povremeno mešanje dok se sav šećer ne otopi. Kad se šećer otopi, dodati karamel puding umućen sa malo vode i nastaviti sa kuvanjem sve dok se ne zgusne.

Ostaviti da se potpuno ohladi. U međuvremenu, umutiti margarin i C šećer u prahu. Ovoj smesi dodati potpuno hladan fil (kašiku po kašiku) i mutiti dok se sve lepo ne sjedini.

Oblande uviti u vlažnu krpu da omekšaju. Sredinu oblande premazati pripremljenim filom. Staviti dve isečene trake, žutu i crnu, pa i njih premazati filom.

Zatim promeniti raspored, pa na crnu traku staviti žutu, a na žutu crnu i ponovo preko premazati filom. Naizmenično ređati trake i premazivati ih dok se materijal ne potroši.

Zatim ih sa strane premazati filom, pa sve zajedno uviti u rolat koristeći i drugu oblandu (ukoliko jedna oblanda ne može lepo da obmota rolat, samo nastaviti sa drugom).

Odložiti na kratko u zamrzivač da se lepo stegne. Zatim seći skalpelom i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata