burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Šah rolat sa oblandama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

2 lista C oblande

8 jaja

8 kašika šećera

8 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

2 kašike ulja

2 kašike C kakaoa

Za fil:

1/2 l mleka

250 g šećera

1 C puding od karamele

150 g margarina

150 g C šećera u prahu

Šah rolat sa oblandama

Koraci pripreme

I kora:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati im 4 žumanca, 4 kašike brašna, 1 kašiku ulja i 1/ 2 kesice C praška za pecivo.

II kora:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati im 4 žumanca, 4 kašike brašna, 1 kašiku ulja, 2 kašike C kakaoa i 1/ 2 kesice C praška za pecivo.

Svaku od kora uliti u veći pleh obložen pek-papirom. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, po 15-tak minuta svaku. Ostaviti ih da se ohlade, a onda svaku iseći na po četiri veće i deblje trake.

Fil:
Šećer staviti na tihoj vatri da se karamelizuje. Kada je šećer promenio boju, dodati mleko i kuvati uz povremeno mešanje dok se sav šećer ne otopi. Kad se šećer otopi, dodati karamel puding umućen sa malo vode i nastaviti sa kuvanjem sve dok se ne zgusne.

Ostaviti da se potpuno ohladi. U međuvremenu, umutiti margarin i C šećer u prahu. Ovoj smesi dodati potpuno hladan fil (kašiku po kašiku) i mutiti dok se sve lepo ne sjedini.

Oblande uviti u vlažnu krpu da omekšaju. Sredinu oblande premazati pripremljenim filom. Staviti dve isečene trake, žutu i crnu, pa i njih premazati filom.

Zatim promeniti raspored, pa na crnu traku staviti žutu, a na žutu crnu i ponovo preko premazati filom. Naizmenično ređati trake i premazivati ih dok se materijal ne potroši.

Zatim ih sa strane premazati filom, pa sve zajedno uviti u rolat koristeći i drugu oblandu (ukoliko jedna oblanda ne može lepo da obmota rolat, samo nastaviti sa drugom).

Odložiti na kratko u zamrzivač da se lepo stegne. Zatim seći skalpelom i služiti.

Naši proizvodi

Šah rolat sa oblandama

Koraci pripreme

I kora:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati im 4 žumanca, 4 kašike brašna, 1 kašiku ulja i 1/ 2 kesice C praška za pecivo.

II kora:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati im 4 žumanca, 4 kašike brašna, 1 kašiku ulja, 2 kašike C kakaoa i 1/ 2 kesice C praška za pecivo.

Svaku od kora uliti u veći pleh obložen pek-papirom. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, po 15-tak minuta svaku. Ostaviti ih da se ohlade, a onda svaku iseći na po četiri veće i deblje trake.

Fil:
Šećer staviti na tihoj vatri da se karamelizuje. Kada je šećer promenio boju, dodati mleko i kuvati uz povremeno mešanje dok se sav šećer ne otopi. Kad se šećer otopi, dodati karamel puding umućen sa malo vode i nastaviti sa kuvanjem sve dok se ne zgusne.

Ostaviti da se potpuno ohladi. U međuvremenu, umutiti margarin i C šećer u prahu. Ovoj smesi dodati potpuno hladan fil (kašiku po kašiku) i mutiti dok se sve lepo ne sjedini.

Oblande uviti u vlažnu krpu da omekšaju. Sredinu oblande premazati pripremljenim filom. Staviti dve isečene trake, žutu i crnu, pa i njih premazati filom.

Zatim promeniti raspored, pa na crnu traku staviti žutu, a na žutu crnu i ponovo preko premazati filom. Naizmenično ređati trake i premazivati ih dok se materijal ne potroši.

Zatim ih sa strane premazati filom, pa sve zajedno uviti u rolat koristeći i drugu oblandu (ukoliko jedna oblanda ne može lepo da obmota rolat, samo nastaviti sa drugom).

Odložiti na kratko u zamrzivač da se lepo stegne. Zatim seći skalpelom i služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept