C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
200 g šećera
2 kašike ulja
8 kašika brašna
100 g čokolade za kuvanje
200 g eurokrema
120 g C pudinga od vanile
1 C vanilin šećer
400 g mleka
200 g margarina
2 kašike C šećera u prahu
C oblande

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Šah rolat oblanda

Jednostavna i ukusna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: za 10 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Puding skuvati u mleku zasladite po želji, dodajte C vanilin šećer. Ohladite. Maslac umutiti sa C prah šećerom, pa izmešati sa ohlađenim pudingom.

Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 1 kašiku ulja, 4 kašike brašna i dobro izjednačite. Istresti u pleh u koji ste obložili pek papirom.

Peći na 200 stepeni 20 min. Umutiti i drugi biskvit sve isto, samo se doda 100 g rastopljene čokolade ili 3 kašike C kakaoa.

Ohlađeni biskvit premazati sa eurokremom ili džemom i poklopiti beli preko tamnog. Iseći na 2 cm trake.

Oblande iseći po veličini biskvita, ovlažiti sa krpom pa premazati kremom pudinga.

Popreko na ivicu dodati prvo jedan prut i do nje još jedan samo izvrnuti naopako da svetlo i tamno bude jedno do druge.

Uviti u rolat sa ovlaženom oblandom.

Ohladiti dobro i seći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se puding skuva na šerpici treba staviti providnu foliju da bi puding bio lep bez korice, pa je tako i fil kremastiji bez grudvica.