C Slatka tradicija

Sastojci
Tamni sloj:
1 list C oblande
200 g mlevenog keksa
100 g šećera
200 ml vode
1 kašika meda
1 kesica C vanilin šećera
Svetli sloj:
100 g margarina
100 g bela čokolada
4 supene kašike šećera
80 ml vode
70 g C kokosa
2 supene kašike C Zamena za mleko
Glazura:
50 g bela čokolada
50 g C kokos

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Kokosovo brašno Zamena za mleko u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Brankica

Rolat u oblandi

Preukusna čokoladna oblanda.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

List C oblande uviti u vlažnu krpu.

Šećer i vodu kuvati oko 6 minuta, da se dobije sirup gustine kao za slatko.

U sirup sipati mleveni keks, vanilin šećer i med.

Vruć fil naneti na omekšanu oblandu.

Šećer, margarin i vodu prokuvati oko 5 minuta, dodati belu čokoladu i kokos, masu sjediniti. Po potrebi dodati mleko u prahu. Masu sjediniti i sipati preko tamnog sloja.

Uviti oblandu u rolat, i umotati je u prijanjajuću foliju.

Rolat hladiti par sati.

Preko rolata naneti rastopljenu belu čokoladu i posuti ga kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Veoma je bitno da se oblanda lepo omekša, kako bi se lako urolala.