Početna > Recepti > Recepti za oblande > Rolat u oblandi
Sastojci
Tamni sloj:
1 list C oblande
200 g mlevenog keksa
100 g šećera
200 ml vode
1 kašika meda
1 kesica C vanilin šećera
Svetli sloj:
100 g margarina
100 g bela čokolada
4 supene kašike šećera
80 ml vode
70 g C kokosa
2 supene kašike C Zamena za mleko
Glazura:
50 g bela čokolada
50 g C kokos
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Brankica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
List C oblande uviti u vlažnu krpu.
Šećer i vodu kuvati oko 6 minuta, da se dobije sirup gustine kao za slatko.
U sirup sipati mleveni keks, vanilin šećer i med.
Vruć fil naneti na omekšanu oblandu.
Šećer, margarin i vodu prokuvati oko 5 minuta, dodati belu čokoladu i kokos, masu sjediniti. Po potrebi dodati mleko u prahu. Masu sjediniti i sipati preko tamnog sloja.
Uviti oblandu u rolat, i umotati je u prijanjajuću foliju.
Rolat hladiti par sati.
Preko rolata naneti rastopljenu belu čokoladu i posuti ga kokosom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs