C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblandi
100 g C šećera u prahu
100 g mlevnih oraha
100 g suvog grožđa
200 g suvih smokvi
200 g mlevenog keksa
2 kašike C kakaoa
1 kašika ruma
1 kesica cimeta

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anđela

Rolat oblanda

Idealna posna zimska poslastica sa suvim grožđem, rumom i cimetom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Listove C oblande prekriti vlažnom krpom, kako bi omekšale i kasnije se lakše urolale.

Samleti smokve, i grožđe, pa im dodati mlevni keks, orahe, cimet i rum. Sve dobro sjediniti.

Šećer i C kakao ukuvati u 100 ml vode, pa i to usuti u prethodnu smesu.

Masu rastanjiti preko dve oblande i uviti ih u rolate.

Ostaviti ih preko noći, da se stegnu, pa sutradan iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata