Početna > Recepti > Recepti za oblande > Rafaelo-mleveni keks rolat
Sastojci
Za keks fil:
100 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
220 ml mleka (ili vode)
200 g mlevenog keksa
Za rafaelo fil:
3 kašike vode
50 g šećera
100 g maslaca (ili margarina)
100 g mleka u prahu
50 g C kokosovog brašna
I još:
1 list C oblande
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U manju šerpicu staviti šećer i C vanilin šećer i na nižoj temperaturi topiti da dobije karamel boju. Dodati mleko (ili vodu) i kuvati, mešajući, dok se šećer potpuno ne otopi. Dodati mleveni keks i sve brzo dobro sjediniti.
List oblande staviti na kratko između dve vlažne pamučne salvete. Zatim ga staviti na radnu površinu i ravnu stranu premazati vrućim keks filom.
U šerpicu staviti maslac (margarin), šećer i vodu. Na srednjoj temperaturi, mešajući, otopiti. Skloniti sa ringle, umešati mleko u prahu i C kokosovo brašno i sve dobro sjediniti.
Ovaj rafaelo fil vruć premazati preko keks fila.
Uviti rolat. Uviti rolat u foliju i staviti u frižider da se stegne.
Komentari potrošača:
23.11.2019
Veoma lep kolac
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs