C Slatka tradicija

Sastojci
Za keks fil:
100 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
220 ml mleka (ili vode)
200 g mlevenog keksa
Za rafaelo fil:
3 kašike vode
50 g šećera
100 g maslaca (ili margarina)
100 g mleka u prahu
50 g C kokosovog brašna
I još:
1 list C oblande

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kokosovo brašno Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Rafaelo-mleveni keks rolat

Rolat u oblandi.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U manju šerpicu staviti šećer i C vanilin šećer i na nižoj temperaturi topiti da dobije karamel boju. Dodati mleko (ili vodu) i kuvati, mešajući, dok se šećer potpuno ne otopi. Dodati mleveni keks i sve brzo dobro sjediniti.

List oblande staviti na kratko između dve vlažne pamučne salvete. Zatim ga staviti na radnu površinu i ravnu stranu premazati vrućim keks filom.

U šerpicu staviti maslac (margarin), šećer i vodu. Na srednjoj temperaturi, mešajući, otopiti. Skloniti sa ringle, umešati mleko u prahu i C kokosovo brašno i sve dobro sjediniti.

Ovaj rafaelo fil vruć premazati preko keks fila.

Uviti rolat. Uviti rolat u foliju i staviti u frižider da se stegne.

Komentari potrošača:

23.11.2019
Veoma lep kolac

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata