C Slatka tradicija

Sastojci
20 g C želatina
100 ml vode
250 g šećera
350 g šećera
100 g iseckanih žele bombona
malo ekstrata od banane
C oblande

Naši proizvodi
Želatin Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Pufna oblanda

Lagan za jelo, lako za pripremu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

C želatin potopiti u 100 ml vode i ostaviti da nabubri. Za to vreme ušpinovati šećer i vodu na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Kada počne da se stvara bela pena, skinuti sa vatre i umešati prethodno pripremljen želatin.

Smesu prebaciti u odgovarajuću posudu (ja sam koristila najobičniju plastičnu posudu za mućenje) i mutiti mikserom 15-tak minuta.

Prestanite sa mućenjem kada smesa postane glatka i gusta. Kako prolaze minuti, biće sve teže za mućenje. Dodati ekstrat od banane i sitno seckane žele bombone.

List C oblande preseći na pola. Jednu polovinu odmah premazati filom, pa preklopiti drugom polovinom.

Oblandu prekriti salvetama, pa preko nje staviti neki teži predmet i ostaviti preko noći da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata