C Slatka tradicija

Sastojci
600 g kristal šećera
300 ml vode
250 g margarina
1 C oblanda
1 kesica C vanilin šećera
30 g C kakao

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Posna čokoladna oblanda

Posna oblanda sa čokoladom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sipati kristal šećer, C vanilin šećeri vodu u dublju šerpicu i pustiti da provri.

U trenutku kada počne da vri dodati iseckan margarin i C kakao, pustiti da se kuva još 10 min.

Izmaknuti smesu sa vatre i mutiti mikserom sve dok se ne zgusne.

Filovati oblandu, pritisnuti je nečim težim sve dok se ne ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Smesu ne mutiti dugo, da vam šećer ne kristališe. Čim se malo zgusne ugasiti mikser.