C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
300 g mlevenog keksa
200 g čokolade za kuvanje
250 g C šećera
1/2 l mleka ili vode
1 margarin
(po želji se mogu ubaciti i mleveni orasi)

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Piramida oblande

Ukusne i neodoljive oblande.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
1/2 l mleka ili vode sa šećerom staviti u šerpu. Kada počne da vri dodati margarin, kada se margarin otopi uz povremeno mešanje dodati čokoladu za kuvanje nakon topljenja čokolade, dodati mleveni keks i po želji i mlevene orahe.

Napravljen fil ostaviti da se ohladi. Ređati oblandu-fil i tako redom dok imate oblande. Najbitnije je da poslednju oblandu namažete filom.

Ostaviti malo fila za kraj kada pravite piramidu. Ostaviti 1/2h - 1h u frižideru.

Na kraju napravljene oblande sečete na 4 jednaka dela. 2 dela uzimate i od njih pravite piramidu odnosno trougao tako što ih spajate.

Prethodno namažete oblandu sa jedne strane da bi se zalepila za drugu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata