C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
250 ml mleka
300 g šećera
250 g margarina
200 g čokolade
200 g tahan alve
1 C vanilin šećer
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
2-3 kašike ulja

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Piramida oblanda

Zanimljivo, čokoladno i egzotičnog ukusa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kada mleko i šećer provri dodajemo C vanilin šećer i 100 g čokolade da se otopi.

Kada se sastojci sjedine dodajemo tahan alvu da se rastopi i na kraju orahe i keks.Ostavljamo fil da se ohladi.

Sečemo C oblande na po 4 trake sa 6 različitih širina.

Na poslužavnik stavimo dve najširije trake i premazujemo ih filom. Na fil nanosimo 2 uže trake i ponavljamo postupak dok ne stignemo do dve najuže.

Stranične delove sjedinimo na sredini da bismo formirali trougao. Filovani deo trougla zatvaramo jednom oblandom.

Na isti način formiramo drugi piramidu.

Preostalu čokoladu istopimo sa malo ulja i premazujemo piramide.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata