C Slatka tradicija

Sastojci
C oblande
500-1000 g mlevenog mesa
200-300 g kačakavalja (gaude)
voda
C mešavina začina
soli
origana
Za pohovanje:
brašno, jaja, prezle

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Oblandini slani medaljoni

Zalogaj koji ljubi nepca.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: za 4 osobe
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uzimamo jednu C oblandu i stavljamo je na krpu, zatim uzimamo vodu i kvasimo oblandu (ne previše).

Začinjeno mleveno meso postavljamo od ivice do sredine oblande, preko mlevenog mesa (živo mleveno meso) rendamo kačkavalj i rolamo rolat od oblande i tako dokle god imamo mlevenog mesa. Stavljamo rolat na 15-20 min. u frižider.

Tako ohlađen i stegnut rolat, sečemo na debljinu od 3-4cm, Pripremamo pohovanje tako što stavljamo ulje u dublju šerpicu ili tiganj i krećemo sa pohovanjem, brašno, jaja, prezle. Pohovati na srednjoj vatri po par minuta sa obe strane.

A presek izgleda tako što kada zagrizete kačkavalj se razvlači, a meso ima posebnu čar jer je pokupilo najlepše ukuse od začina.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sve mere su po želji i ukusu, takođe i začine stavljate po želji.