burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Oblande sa pekmezom i filom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 list C oblande

30 komada četvrtastog keksa

6 kašika pekmeza po želji

1 dl vode

5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

125 g margarina

50 g čokolade + 2 rebra

100 g bele čokolade

150 g mlevenog keksa

70 g mlevenih oraha

1 kašika C kakao praha

2 kašike ulja

Oblande sa pekmezom i filom

Koraci pripreme

Oblandu iseći na pola i premazati obe sa rupičaste strane sa po 3 kašike pekmeza.

Preko jedne poređati 15 komada keksa.

U 1 dl. vode dodati šećer i pustiti da provri, dodati čokoladu, C kakao i margarin i mešati dok se skroz ne otopi.

Dodati orahe, C vanilin šećer i keks, sve dobro izmešati da se sjedini i vruće premazati preko keksa.

Preko fila poređati ostatak keksa i preko drugi deo oblande sa pekmezom. Pritisnuti i staviti dva sata da odstoji.

Belu čokoladu otopiti sa 2 kašike ulja, premazati preko oblande.

2 rebra čokolade otopiti i sipati preko bele čokolade i prošarati.

Ohladiti i seći na šnite. Dobro je da odstoje.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Oblande sa pekmezom i filom

Koraci pripreme

Oblandu iseći na pola i premazati obe sa rupičaste strane sa po 3 kašike pekmeza.

Preko jedne poređati 15 komada keksa.

U 1 dl. vode dodati šećer i pustiti da provri, dodati čokoladu, C kakao i margarin i mešati dok se skroz ne otopi.

Dodati orahe, C vanilin šećer i keks, sve dobro izmešati da se sjedini i vruće premazati preko keksa.

Preko fila poređati ostatak keksa i preko drugi deo oblande sa pekmezom. Pritisnuti i staviti dva sata da odstoji.

Belu čokoladu otopiti sa 2 kašike ulja, premazati preko oblande.

2 rebra čokolade otopiti i sipati preko bele čokolade i prošarati.

Ohladiti i seći na šnite. Dobro je da odstoje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept