C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
6 jaja
250 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
1 margarin
2 kesice C vanilinog šećera
1 kašika C kakaoa

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Oblande sa mlevenim keksom

Oblande sa mlevenim keksom kojima se uvek vraćam - dekorativne i ukusne. Nećete im odoleti ni vi, ukoliko ih isprobate...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1. nadev:
Žumanca odvojiti od belanaca. Skuvati na pari 6 žumanaca sa 150 g C šećera u prahu. Pred kraj kuvanja dodati margarin i 2 C vanilin šećera.

Ostaviti da se ohladi. U ovu masu dodati margarin, prethodno umućen sa 50 g C šećera u prahu. Sjediniti mikserom sve zajedno.

2. nadev:
Posebno penasto umutiti 6 belanaca sa 50 g C šećera u prahu, pa u to dodati 300 g mlevenog keksa i 1 kašiku C kakaoa.

Podeliti svaki od nadeva na 2 dela.

Filovati oblande sledećim redosledom: oblanda-žuti fil-oblanda-fil sa mlevenim keksom-oblanda-žuti fil-oblanda-fil sa mlevenim keksom-oblanda.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najpre namažite oblande nadevom od mlevenog keksa, jer se brzo steže. Zatim slažite po navedenom redosledu.