0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 C oblanda
200 g C mleka u prahu
300 g šećera
200 g margarina
1 dl vode
3 kašike C kakaoa
1 kesica C vanilin šećera
Stavite šećer i vodu da provri pa dodajte margarin i kuvajte dok se ne otopi.
Sklonite sa vatre pa dodajte mleko u prahu i mutite mikserom dok se ne razbiju sve grudvice. Smesa će se brzo zgusnuti.
Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte kakao izmešan u malo tople vode i mutite dok se ne sjedini.
U drugi deo dodajte vanilin šećer.
Na dva lista oblandi premažite tamni fil a na dva lista svetli fil.
Ređajte naizmenično tamni i svetli fil, blago pritiskajući svaki list kako bi se zalepio. Peti list oblande se ne filuje.
Pritisnite nečim isfilovanu oblandu i ostavite u frižider da se ohladi i stegne pa je secite na željene komade i poslužite.
Stavite šećer i vodu da provri pa dodajte margarin i kuvajte dok se ne otopi.
Sklonite sa vatre pa dodajte mleko u prahu i mutite mikserom dok se ne razbiju sve grudvice. Smesa će se brzo zgusnuti.
Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte kakao izmešan u malo tople vode i mutite dok se ne sjedini.
U drugi deo dodajte vanilin šećer.
Na dva lista oblandi premažite tamni fil a na dva lista svetli fil.
Ređajte naizmenično tamni i svetli fil, blago pritiskajući svaki list kako bi se zalepio. Peti list oblande se ne filuje.
Pritisnite nečim isfilovanu oblandu i ostavite u frižider da se ohladi i stegne pa je secite na željene komade i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.