C Slatka tradicija

Sastojci
1 C oblanda
1 kg šećera
1 l mleka
200 g C kokosa
200 g mlevenog keksa
2 kašike C kakaoa
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Kakao prah Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Branka

Oblande sa kokosom

Lako se sprema i vrlo je sladak desert.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40 kockica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 1 l mleka staviti 1 kg šećera i C vanilin šećer, pustiti da se dobro ukuva na tihoj vatri.

Kada se ukuva skloniti sa šporeta, podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati mleveni keks i 2 kašike C kakaoa, u drugi deo C kokos. Pustiti da se prohladi.

Filovati oblande, red sa keksom - red sa kokosom.

Stisnuti oblandu i ostaviti da odstoji.

Iseći na kockice, tek kada je dobro stegnuto.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Oblande najbolje stisnuti sa položenim punim flašama od 2 l, tako će se ravnomerno stegnuti i neće se odvajati od fila.