C Slatka tradicija

Sastojci
7 jaja
420 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
100 g C kokosovog brašna
250 g margarina/maslaca
po ukusu: rendana korica limuna/pomorandže, aroma ruma
1 pakovanje C oblande
Glazura:
100 g čokolade
2-3 kašike ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Kokosovo brašno Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica

Oblande sa kokosom

Ukusne oblande sa filom od kokosa i čokoladnom glazurom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Penasto umutite jaja sa C šećerom u prahu.

Dodajte C vanilin šećer i kuvajte na pari dok se fil zgusne (20tak minuta).

Dodajte C kokosovo brašno i kuvajte još oko pet minuta.

Ohladite fil.

Penasto umutite margarin/maslac, pa postepeno sipajte fil od jaja i kokosa.

Po želji dodajte aromu ruma/koricu pomorandže i/ili limuna.

Umutite mikserom.

Fil podelite na 4 dela i nafilujte oblande.

Stavite nešto teško preko poslednjeg lista oblande i ostavite je u frižideru da se stegne.

Čokoladu istopite uz dodatak ulja na niskoj temperaturi, na pari ili u mikrotalasnoj.

Sipajte je u kesicu za zamrzivač, odsecite vrh i dekorišite kolač.

Kada se čokolada ohladi i stegne, možete seći oblande i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata