C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
20 kašika mleka
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
200 g margarina
100 g crne čokolade za kuvanje
200 g kombinovano mlevenih i seckanih lešnika
300 g mlevenog keksa za torte i kolače

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Oblande sa keksom i lešnikom

Postoji bezbroj načina kako da napravite oblande i uvek su dobre.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojite 2 lista C oblande, i postavite na odgovarajuću tacnu. Stavite mleko i šećer da provri.

Zatim dodajte, na kockice isečen margarin i mešajte dok se ne otopi.

Dodajte čokoladu izlomljenu na manje delove, pa i nju mešajte dok se ne otopi.

Kada je sve otopljeno i sjedinjeno sklonite sa ringle i dodajte jednu kesicu C vanilin šećera, keks i lešnik.

Promešajte da vidite koliko je masa gusta. Ako je previše retka dodajte još keksa.

Filovati C oblande ohlađenim kremom. Fil rasporedite na list oblande, pokrivajući ceo list.

Prekrijte drugim listom i pritisnite oblandu. Ostavite da se potpuno ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje da prenoći pa sutra seći.