C Slatka tradicija

Sastojci
1 paket oblandi C
1/2 margarina
2 dl šećera
1 kesica C vanilin šećera
250 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
2 dl mleka
2-3 reda čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Oblande sa keksom

Preukusan, presladak, jedete a topi se u ustima.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U veću šerpu sipate mleko, šećer, C vanilin šećer, margarin da se istope uz povremeno mešanje.

Kada počnu balončići da se stvaraju nakon što se istopilo sve i masa sjedinila skinite sa ringle i dodajte prvo mleveni keks, a zatim mešajte varjačom.

Onda dodajte i orahe pa isto to ponovite sa mešanjem.

Samo na minut uz neprestano mešanje i dodate štanglice čokolade, mešajte.

Razdvojiti oblande, na tacni stavite prvu oblandu, zatim namažite fil, preko fila opet stavite oblandu i tako ređajte koliko imate fila.

Kada završite odozgo pokrijete korom oblande, umotajte neku krpu i pritisnite oblande sa nečim teškim da bi se zalepile.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nakon dva sata možete seći i jesti.