0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
36
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
36
oko 400 g posnog četvrtastog keksa
8-9 kašika džema od kajsija ili šipurka
100 ml vode
100 g šećera
125 g margarina
50 g crne posne čokolade
70 g mlevenih oraha
150 g mlevenog posnog keksa
150 g posne crne čokolade
3 kašika ulja
150 g posne bele čokolade
3 kašika ulja
Odlična kombinacija oblandi, džema, keksa i fila sa čokoladom i orasima.
Staviti u šerpu na ringlu vodu, šećer i margarin isečen na komade da se sve uz mešanje otopi. Dodati u vruće izlomkanu čokoladu i kakao pa kad se čokolada otopi i smesa ujednači skloniti sa ringle i dodati mleven keks, orahe i vanilin šećer. Sve lepo izmešati.
Jedan list oblande premazati džemom, pa preko njega poređati red keksa. Preko keksa sipati pripremljen fil, pa opet keks, pa preko drugi list oblande premazan sa glatke strane džemom i to tako da džem dođe preko keksa.
Pritisnuti oblandu nečim teškim da se slepi i ostaviti preko noći.
Sutradan pripremite dve glazure: posebno od crne čokolade sa uljem, a posebno od bele čokolade sa uljem (nalomkanu čokoladu pomešanu sa uljem otopite na niskoj tempereturi uz mešanje) i premažite oblandu naizmenično jednom i drugom glazurom da je našarate. Ostavite glazuru da se ohladi i stegne.
Odlična kombinacija oblandi, džema, keksa i fila sa čokoladom i orasima.
Staviti u šerpu na ringlu vodu, šećer i margarin isečen na komade da se sve uz mešanje otopi. Dodati u vruće izlomkanu čokoladu i kakao pa kad se čokolada otopi i smesa ujednači skloniti sa ringle i dodati mleven keks, orahe i vanilin šećer. Sve lepo izmešati.
Jedan list oblande premazati džemom, pa preko njega poređati red keksa. Preko keksa sipati pripremljen fil, pa opet keks, pa preko drugi list oblande premazan sa glatke strane džemom i to tako da džem dođe preko keksa.
Pritisnuti oblandu nečim teškim da se slepi i ostaviti preko noći.
Sutradan pripremite dve glazure: posebno od crne čokolade sa uljem, a posebno od bele čokolade sa uljem (nalomkanu čokoladu pomešanu sa uljem otopite na niskoj tempereturi uz mešanje) i premažite oblandu naizmenično jednom i drugom glazurom da je našarate. Ostavite glazuru da se ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.