burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Oblanda torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Kore

4 komad C Oblande

Čokoladni fil:

1 kesica Dr.Oetker fil za tortu sa ukusom čokolade

300 ml mleka

1 kašika C Šećer u prahu

Plazma fil:

400 ml mlečne slatke pavlake

100 ml mleka

150 g Plaz Mix (keks ,čokolada i malina)

Glazura:

100 g Dr.Oetker crna čokolada

100 ml mlečne slatke pavlake

1 kašičica C Šećer u prahu

Dekoracija

nekoliko komad čoko lešnik bombona

Oblanda torta

Kremasta torta bez pečenja i kuvanja! Kada je jednom probate, pravićete je često!

Koraci pripreme

Korak 1

Od četiri kore za oblande iseći krugove veličine kalupa.
Umutiti čokoladni fil sa 300ml hladnog mleka u svemu prema uputstvu na pakovanju.Podeliti fil na dva dela.
Umutiti slatku pavlaku sa dodatkom mleka i u nju dodati PlazMix i lepo izmešati.

Na dno kalupa staviti jednu kružnu koru ( ravnija strana okrenuta ka dnu) i premazati polovinom čokoladnog fila.
Preko fila staviti drugu koru sa ravnom stranom na gore.Naneti sloj pavlake sa plazmixom.
Preko svetlog fila staviti treću koru i na nju drugu polovinu čokoladnog fila.
Odložiti tortu u frižider.

Korak 2

Četvrtu koru pažljivo iseći na 8 kriški ( ili na više delova u zavisnosti na koliko parčića ćete seći tortu) i preliti prohlađenom glazurom od otopljene čokolade i slatke pavlake.

Ostaviti da se dobro ohladi.

Korak 3

Hladnu tortu izvaditi iz kalupa.
Polako razdvojiti delove četvrte kore.

Korak 4

Delove zadnje kore slagati oslanjanjem na čokolešnik bombone ( ja sam pola oslanjala na bele pola na crne bombone).
Ko želi može dodatno da dekoriše u zavisnosti za koju priliku pravi tortu.
Izuzetno je lepa kombinacija crne čokolade sa ostalim delovima torte.
Može odmah da se seče i jede!
Napomena: Komadi su dosta veliki, pa torta može i da se seče na 12 ili čak 16 parčića !

Naši proizvodi

Oblanda torta

Kremasta torta bez pečenja i kuvanja! Kada je jednom probate, pravićete je često!

Koraci pripreme

Korak 1

Od četiri kore za oblande iseći krugove veličine kalupa.
Umutiti čokoladni fil sa 300ml hladnog mleka u svemu prema uputstvu na pakovanju.Podeliti fil na dva dela.
Umutiti slatku pavlaku sa dodatkom mleka i u nju dodati PlazMix i lepo izmešati.

Na dno kalupa staviti jednu kružnu koru ( ravnija strana okrenuta ka dnu) i premazati polovinom čokoladnog fila.
Preko fila staviti drugu koru sa ravnom stranom na gore.Naneti sloj pavlake sa plazmixom.
Preko svetlog fila staviti treću koru i na nju drugu polovinu čokoladnog fila.
Odložiti tortu u frižider.

Korak 2

Četvrtu koru pažljivo iseći na 8 kriški ( ili na više delova u zavisnosti na koliko parčića ćete seći tortu) i preliti prohlađenom glazurom od otopljene čokolade i slatke pavlake.

Ostaviti da se dobro ohladi.

Korak 3

Hladnu tortu izvaditi iz kalupa.
Polako razdvojiti delove četvrte kore.

Korak 4

Delove zadnje kore slagati oslanjanjem na čokolešnik bombone ( ja sam pola oslanjala na bele pola na crne bombone).
Ko želi može dodatno da dekoriše u zavisnosti za koju priliku pravi tortu.
Izuzetno je lepa kombinacija crne čokolade sa ostalim delovima torte.
Može odmah da se seče i jede!
Napomena: Komadi su dosta veliki, pa torta može i da se seče na 12 ili čak 16 parčića !

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept