0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
250 g margarina
500 g šećera
100 g čokolade
2 čaše smrznutih ili svežih višanja
500 g mlevenog keksa
3 lista C oblandi
Odmrznuti višnje i izvaditi im koščice i ne cediti ih. Margarin, šećer, čokoladu i višnje zajedno sa sokom staviti da provri. Kada provri skloniti sa vatre pa dodati mleveni keks.
Listove oblande prvo uviti u vlažnu krpu da omekšaju.
Fil podeliti na tri dela i svaki deo premazati preko lista oblande, pa uviti u rolat.
Seći kad se rolat stegne, tj ohladi.
Odmrznuti višnje i izvaditi im koščice i ne cediti ih. Margarin, šećer, čokoladu i višnje zajedno sa sokom staviti da provri. Kada provri skloniti sa vatre pa dodati mleveni keks.
Listove oblande prvo uviti u vlažnu krpu da omekšaju.
Fil podeliti na tri dela i svaki deo premazati preko lista oblande, pa uviti u rolat.
Seći kad se rolat stegne, tj ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.