C Slatka tradicija

Sastojci
1 C oblande
3 C vanilin šećera
mleko 2,8 % m.m.
200 g mlevenog keksa
posni keks u komadu
200 g mlevenih oraha
400 g šećera
1 margarin
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Oblanda sa mlevenim keksom

Srednje teška kategorija recepta, jako je mekana i ukusna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 štanglica
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U dubljoj šerpi staviti šećer i mleko da proključa.

Dodati margarin i pustiti da se istopi, pa zatim u to dodati keks, orahe, C vanilin šećer i dobro promešati.

Pustiti da provri na vatri još jednom. Skloniti i vrelim filom filovati listove oblande.

Prvi list nafilovati i prekriti drugim listom na koji ređamo keks u komadu na filu.

Zatim nafilovati keks i staviti naredni list oblande dok se ne utroši sve.

Na sveže nafilovanoj oblandi staviti nešto teško par sati, zatim skloniti i posuti C šećerom u prahu ili napraviti beli fondan od istog.

Iseći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Važno je da fil dobro ukuvate da Vam ne bi bio redak skroz.