C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
150 g šećera
1,5 dl mleka
125 g margarina
200 g kikirikija (pečenog neslanog)
150 g keksa
1 kesica C vanilin šećera
50 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
3-4 kašike vode
3 kašike C šećera u prahu
70 g čokolade za kuvanje
3 pune kašike C kakaoa

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Oblanda sa kikirikijem

Ovoj nesvakidašnjoj oblandi kikiriki daje poseban ukus snikersa, koji, verujem svi obožavate...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U sud sipajte mleko, dodajte 150 g šećera i C vanilin šećer, kuvajte 2-3 min. pa dodajte margarin i 50 g čokolade.

Mešajte dok se sve otopi i sjedini pa sud sklonite sa vatre. U to dodajte sitno seckan ili izblendiran kikiriki (malo ostavite za posipanje odozgo) i keks (pola mleveni a pola sitno izlomljen).

Sve dobro izmešajte pa mlaku smesu nanesite na list oblande i rasporedite.

Pokrijte drugim listom oblande i dobro pritisnite da se zalepi (možete preko oblande staviti neku dasku ili sl.).

Kada se oblanda ohladi prelijte je glazurom: stavite u manji sud vodu, kakao, šećer u prahu i čokoladu pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije dovoljna gustina pa na kraju dodajte ulje.

Preko glazure pospite seckan kikiriki.

Oblandu stavite u frižider da se glazura stegne, pa je secite na željene štangle ili kocke pa je poslužite.

Komentari potrošača:

09.12.2023
Orasi, lešnici su po meni ukusniji od kikirikija

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata