C Slatka tradicija

Sastojci
1 C oblanda
20 kašika mleka
500 g šećera
1 C vanilin šećer
8 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 margarin
100 g eurokrema

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Oblanda sa eurokremom

Moj omiljeni kolač iz detinjstva. Recept sam dobila od ujne koja je stalno pravila ovu oblandu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešati u šerpi mleko, šećer, brašno i C kakao i staviti da se skuva stalno mešajući.

Kada se prokuva, dodati margarin isečen na sitne komade i eurokrem.

Skloniti sa vatre kada se sve sjedini, pa vrućim filom filovati oblandu.

Zadnji list ne filovati, već pritisnuti teškim predmetom i ostaviti da se ohladi.

Seći po želji i uživati u divnom ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Oblandu brzo filovati jer se vrlo brzo stegne fil.