C Slatka tradicija

Sastojci
Tamni fil:
7 belanaca
200 g C šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
100 g rendane čokolade
200 g mlevenog keksa
Svetli fil:
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
7 žumanaca
C oblande

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Oblanda sa dva fila

Ovo je starinska oblanda koju je moja baka spremala. Lako se priprema, jako je ukusna i to nam je omiljena poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati ostale sastojke za tamni fil.

Umutiti žumanca sa šećerom , dodati umućen margarin.

Filovati naizmenično crnim i belim filom.

Staviti u neku kesu (da se ne suše), pa u frižider, i pritisnuti nečim da prenoći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata