Početna > Recepti > Recepti za oblande > Oblanda sa C želatinom
Sastojci
2 lista C oblande
3 kesice C želatina
600 g šećera
1 margarin
200 g seckanih oraha
200 g žele bombona
200 g suvog grožđa
1/2 ekstrata od maline
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 4 tanjira
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U 2 manje šoljice vode ostaviti C želatin da nabubri desetak minuta.
Šećer sipati sa 12 kašika hladne vode i staviti na vatru da se otopi.
Kad se otopi dodati C želatin i kuvati 5 min. uz blago mešanje na srednjoj vatri. Pred sam kraj kuvanja dodati margarin da se skroz otopi.
Skinuti sa vatre i mutiti mikserom sve dok masa skroz ne bude hladna, bela i gusta (treba dosta mutiti na najjačoj brzini).
U umućenu smesu dodati seckane orahe, žele, suvo grožđe i ekstrat od maline.
Dobro sjediniti varjačom i mazati list oblande na kockice.
Poklopiti drugim listom isto kockice na fil i ostaviti da se stegne.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Prilikom mućenja vruće smese dolazi do prskanja, pa zato preporučujem da se muti u dublji sud i obmotati vlažnom krpom oko njega zbog prskanja. Najbolje staviti u poslužavnik veličine oblande obložen folijom da nebi curilo sa strane dok se masa zgusne. Oblandu malo blago natisnuti podjednako da se lepo zalepi svuda.