C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
3 kesice C želatina
600 g šećera
1 margarin
200 g seckanih oraha
200 g žele bombona
200 g suvog grožđa
1/2 ekstrata od maline

Naši proizvodi
Oblande Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Oblanda sa C želatinom

Oblanda lepog i prijatnog ukusa sa dosta lepih boja. Pogodna za sva slavlja i svaku priliku.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4 tanjira
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U 2 manje šoljice vode ostaviti C želatin da nabubri desetak minuta.

Šećer sipati sa 12 kašika hladne vode i staviti na vatru da se otopi.

Kad se otopi dodati C želatin i kuvati 5 min. uz blago mešanje na srednjoj vatri. Pred sam kraj kuvanja dodati margarin da se skroz otopi.

Skinuti sa vatre i mutiti mikserom sve dok masa skroz ne bude hladna, bela i gusta (treba dosta mutiti na najjačoj brzini).

U umućenu smesu dodati seckane orahe, žele, suvo grožđe i ekstrat od maline.

Dobro sjediniti varjačom i mazati list oblande na kockice.

Poklopiti drugim listom isto kockice na fil i ostaviti da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom mućenja vruće smese dolazi do prskanja, pa zato preporučujem da se muti u dublji sud i obmotati vlažnom krpom oko njega zbog prskanja. Najbolje staviti u poslužavnik veličine oblande obložen folijom da nebi curilo sa strane dok se masa zgusne. Oblandu malo blago natisnuti podjednako da se lepo zalepi svuda.