C Slatka tradicija

Sastojci
1 C oblanda
2 C želatina
4 pomorandže
1 kašika šećera
200 g margarina
100 g C šećera u prahu
100 g crne čokolade
malo ulja

Naši proizvodi
Oblande Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušica

Oblanda s pomorandžom

Oblanda se jako brzo pravi, a još brže pojede, pravi raj za ljubitelje pomorandže.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti da se zagreva sok od 4 pomorandže, dodati C želatin i 1 kašiku šećera.

Kada provri skloniti sa šporeta i dalje mešati da se ne uhvati korica dok se ne ohladi.

Umutiti margarin i C šećer u prahu pa mu dodati ohlađenu smesu, sve izmutiti i time nafilovati oblandu.

Pritisnuti nečim dok se stegne pa preliti glazurom od čokolade i malo ulja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Oblande možete praviti i sa običnim sokom od narandže, ali su ukusnije kada koristite ceđen sok od pomorandži.