C Slatka tradicija

Sastojci
70 ml vode
100 g šećera
100 g mlevenog maka
50 g mlevenog keksa
2 kašike marmelade od kajsija
125 g margarina
1 list C oblande

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Mak oblanda

Za one koji vole brze poslastice i ukus maka.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

List oblande uviti u vlažnu krpu da omekša.

Vodu i šećer prokuvati na tihoj vatri.

Nakon što je provrilo, dodati mak, keks, marmeladu i margarin.

Sve kuvati na tihoj vatri oko pet minuta.

Vrućim filom premazati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.

Nakon toga seći i služiti.

Komentari potrošača:

02.11.2019
Lepa poslastica ko voli mak

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata