Početna > Recepti > Recepti za oblande > Mak oblanda
Sastojci
70 ml vode
100 g šećera
100 g mlevenog maka
50 g mlevenog keksa
2 kašike marmelade od kajsija
125 g margarina
1 list C oblande
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
List oblande uviti u vlažnu krpu da omekša.
Vodu i šećer prokuvati na tihoj vatri.
Nakon što je provrilo, dodati mak, keks, marmeladu i margarin.
Sve kuvati na tihoj vatri oko pet minuta.
Vrućim filom premazati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.
Nakon toga seći i služiti.
Komentari potrošača:
02.11.2019
Lepa poslastica ko voli mak
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs