C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
1 pakovanje C oblandi
2 C pudinga od čokolade
1 C šlag krem
500 g šećera
1 l mleka 2,8 % m.m.
1 C vanilin šećer
200 g čokolade za kuvanje
100 g mlečne čokolade
1 margarin za kolače
1 mala čaša soka od pomorandže

Naši proizvodi
Oblande Puding čokolada Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Loline oblande

Slatke, fine, ukusne oblande.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1/2 margarina otopiti, u to dodati 300 g mlevenog keksa, 2 kašike šećera i čašu soka. Napraviti smesu dok ne dobije svoju strukturu vrlo je gusto. To je prvi fil.

Kada to završite, umutite smesu od 2 C pudinga od čokolade u 800 ml mleka, dodati 10 kašika kristal šećera, drugu polovinu margarina i mešati dok puding ne dobije svoju konzistenciju. U toku mešanja posude sa pudingom dok je upaljena ringla/ploča dodati 200 g čokolade i mešati da se sjedini sve zajedno, to je čokoladni fil.

Zatim u posudu odvojenu umutiti 1 C šlag krem u 100 ml mleka i u to dodati 100 g mlečne čokolade (koja je pre toga istopljena). Šlag krem i čokoladu mešati dok smesa ne postane tamno braon, to je treći fil - kremasti fil.

Na C oblandu poređati prvo čokoladni fil od pudinga i čokolade za kuvanje - dok je topao. Fil da kora može da upije ukuse, zatim kora, na to premazuje te fil od keksa, opet kora i namazati tu koru filom od šlag krema i mlečne čokolade - fil br 3.

Ravnomerno raspodeliti i na to staviti poslednju C oblandu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji kada se kolač ohladi - barem 5h da stoji u frižideru da kore omekšaju. Ja pustim da prenoći.
Možete poslužiti uz jednu kuglu sladoleda od vanile ili šlaga ili 2-3 sveže jagode, po želji.