C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 l mleka
300 g šećera
1 C vanilin šećer
250 g margarina za kolače
8 kašika C šećer u prahu
8 jaja
300 g mlevenog keksa
C oblande

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Krem oblanda

Preslatko i preukusno, kremasto.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 8 belanca u čvrst sam i dodati 8 kašika šećera.

Umutiti glatko i dodati mleveni keks, 8 žumanca. Umutiti sa 250 g margarina u 8 kašika C šećera u prahu i C vanilin šećer po želji.

Na tihoj vatri skuvati karamel od 300 g šećera, pola litra mleka i C vanilin šećera.

Kada se polako skuva i zgusti, prohlađen karamel podeliti i umutiti mikserom u prethodno napravljena dva fila, zatim filovati C oblandu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odozgo pospite mlevene orahe.